Bullar fyllda med pistaschnötter och mandelmassa.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och låt det bli 37 grader.
- Lös upp jästen med lite av degvätskan. Blanda sedan ner resten av vätskan samt kesella, ägg, saffran, socker och salt. Samt det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, låt sedan jäsa ca 40 min.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela i två delar och kavla ut en rektangel ca 50 x 40 cm. Strö hälften av mandelmassan och pistaschnötterna på den undre halvan av rektangeln. Vik över den övre halvan.
- Skär ca 20 lika breda remsor av degen. Dra ut, tvinna och sno ihop varje remsa till en lös knut som läggs på bakplåtspappersklädd plåt. Gör likadant med andra delen av degen.
- Låt jäsa i ca 30 min på plåtarna, under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med hackade nötter och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min, tills de fått fin färg.
Publicerat den
28 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar