Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff Stroganoff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna rätt är toppengod. Mina barn älskar den och likaså gjorde min mor. Fick receptet av min mor som hittat receptet i en tidning i början av 60-talet.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här Skiva oxköttet i fingertjocka stavar. Bryn köttet lite i sänder på hög värme. Lägg köttet åt sidan. Bryn den finhackade löken lätt. Skiva moroten tunt. När löken har fått lite färg så lägg i det brynta köttet och den tunt skivade moroten och fyll på med grädden, mjölken och ketchupen. OBS! Slå i grädde och mjölk så det täcker köttet i grytan. Krydda försiktigt efter smak och slå i lite soya för att få fin färg. Lägg ett lock på grytan och låt det koka sakta i 45-60 minuter. Glöm ej att röra om då och då. Späd med mer mjölk om det skulle behövas. När köttet känns mört, så häll i redningen under omrörning till önskad tjocklek på såsen. Servera kokt potatis eller ris till denna rätt. Tillbehör: Lingonsylt och en god grönsallad. Dryck: Vin, öl, mjölk eller vatten. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • SofieJa 28 januari 2011

    Lagade denna rätt igår och den fick toppbetyg av alla i familjen. Den kommer jag att laga fler gånger :)

  • AckisF 11 januari 2013

    Jag gjorde denna ikväll. Riktigt gott!! Kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för ett enkelt och bra recept!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.