Instruktioner
Gör så här
Skiva oxköttet i fingertjocka stavar.
Bryn köttet lite i sänder på hög värme. Lägg köttet åt sidan.
Bryn den finhackade löken lätt.
Skiva moroten tunt.
När löken har fått lite färg så lägg i det brynta köttet och den tunt skivade moroten och fyll på med grädden, mjölken och ketchupen. OBS! Slå i grädde och mjölk så det täcker köttet i grytan.
Krydda försiktigt efter smak och slå i lite soya för att få fin färg.
Lägg ett lock på grytan och låt det koka sakta i 45-60 minuter. Glöm ej att röra om då och då.
Späd med mer mjölk om det skulle behövas.
När köttet känns mört, så häll i redningen under omrörning till önskad tjocklek på såsen.
Servera kokt potatis eller ris till denna rätt.
Tillbehör: Lingonsylt och en god grönsallad.
Dryck: Vin, öl, mjölk eller vatten.
Smaklig spis!
Lagade denna rätt igår och den fick toppbetyg av alla i familjen. Den kommer jag att laga fler gånger :)
Jag gjorde denna ikväll. Riktigt gott!! Kommer definitivt att göras fler gånger. Tack för ett enkelt och bra recept!! :)