Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld färslimpa med svampsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inuti köttfärslimpan väntar en överraskning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 200 ° C Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Rör färsen smidig.
  2. Fyllning: Blanda ingrdienserna med en mixerstav. Bred ut färsen som en raktangulär platta på plastfolie. Bred ut fyllningen. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg färsrullen på ett ungsfast fat. Sätt in i ugn ca 50 minuter.
  3. Svampsås: Ansa och skär svampen i bitar. Stek den i smöret. Strö över vetemjölet och blanda. Tillsätt buljong, crème fraiche och soja. Låt såsen småkoka ca 5 minuter under omröring. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttfärslimpan med svampsås, ugnstekt potatis och kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.