Instruktioner
Putsa fläskfilén och skär en längsgående skåra längs med filén, fyll med ost, tomat och basilika. Krydda med salt och peppar.
Bind om filén med ett steksnöre så att den håller ihop bättre. Bryn den runtom i smör i het panna. Ta upp och låt svalna.
Skala och dela potatis och rotfrukter i mindre bitar, skiva rödlöken. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda runt. Strö över salt (gärna flingsalt ) och peppar.
Ta bort snöret runt filén och linda runt parmaskinkaskivorna. Lägg den parmaklädda filèn över rotfrukterna och stek och stek i ugn ca 20 minuter tills filèn är klar och har innertemp på 68-70 grader. Ta ut filén och höj genast värmen till 225 grader, sätt in rotfrukterna ytterligare 10-15 minuter tills de är lagom rostade med lite färg. Servera crème fraiche-sås och en sallad till.