Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfilé med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Egen komponerad rätt med smak av örter. Också lätt att göra i förväg innan festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Hacka chilipepparn smått och riv parmesan osten. Putsa fläskfilén och dela den på mitten. Skär ett snitt längst med hela filén i mitten nästan helt igenom. Fläk upp köttet och banka ut det lätt så det blir någorlunda jämntjockt. Salta och peppra och fördela sen alla ingredienserna på filéerna. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop köttet med snöret. Stek rullarna i smör så de får fin färg runt om. Lägg över köttet i en form. Vispa ur pannan med vatten och häll det över filéerna och stek i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Ös eller vänd filéerna några gånger. Låt köttet vila i folie innan du tar bort snöret. Skiva upp köttet i bitar.
  2. Gör en sås utav skyn och servera med potatisbakelse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.