Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfilé med valnötter

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lätt lagad festrätt med valnötter och champinjoner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en djup skåra i fläskfilén. Fyll skåran med persiljesmör, grovt hackade valnötter och lite hackad persilja. Ta undan lite persiljesmör till champinjonerna. Lägg filén i en ungssäker form eller liten långpanna. Salta och peppra köttet och fäst ihop med tandpetare. Lägg hela eller delade champinjoner runt och klicka på persiljesmör. Pressa vitlök över. Stek i 175 grader, 30-40 min, beroende på tjocklek. Rör om bland champinjonerna några gånger under tiden. Lägg upp köttet på en skärbräda och låt vila medan såsen görs i ordning. Häll över champinjonerna och skyn i en kastrull. Till sätt crème fraiche och soya. Koka upp och smaka av. Servera såsen till köttet som skurits till knubbiga skivor.
  2. Det är gott med pasta till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.