Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfilé på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Allt i en form!!! Så smidigt och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp fläskfilén på längden så att den går att fylla. Banka ut den lätt. Krydda och fyll den med feta, basilika och tomat. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn den runtom i smör och krydda väl.
  2. Blanda skrubbad potatis (dela om de är stora) och morötter i en långpanna. Klicka över smör och krydda. Stek i 225 grader ca 10 minuter
  3. Blanda i rödlöken i formen. Se till att smöret täcker runtom allt. Krydda gärna med flingsalt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg på filén och stek i ytterligare ca 20 minuter tills innertemperaturen är ca 68 grader.
  5. Låt köttet vila inlindat i folie en stund. Lägg potatis och grönsaker på ett fat med den skivade filén överst. Servera ev sås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.