Baconlindad och örtfylld fläskfilé.
Instruktioner
- Putsa bort fett och hinnor på filén. Skär ett djupt snitt längs med filén. Blanda matfett, persilja, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen i skåran och tryck ihop filén så den blir hel. Linda om med bacon.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryn filén runt om i lite matfett i en stekgryta. Flytta över köttet till en ungssäker form, sätt in i ugnen och stek i 15 min.
- Fräs löken mjuk i matfett. Häll på buljong och koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Rör i senap och grädde och koka såsen ett par minuter. Red av med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet tunt och servera med sås, mos av potatis och rotselleri, kokta grönsaker och gelé.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar