Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfilé med exotisk touch

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här receptet tillkom en midsommarafton för några år sedan. Då grillades filén på utegrill och fick gå färdigt i dubbla lager med alu-folie. För att kunna göra hålet igenom filén tillverkades en "hålgörare" av en gren från en enbuske! Detta alldeles perfekta köksredskap finns f.ö. kvar i vårt kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och marinera den i marinaden, går bäst i en plastpåse, vänd några gånger och låt stå 3-4 timmar i kylskåp.
  2. Blanda färskost med den hackade paprikan och persiljan, rör ner Sambal oelek.
  3. Ta upp filén ur marinaden, skrapa bort så mycket som möjligt av marinaden från ytan men spara den till stekningen/grillningen. Gör nu försiktigt ett hål mitt i filén på längden, det går att använda ett slipsnål eller ett rakt skaft på något träverktyg. Hålet bör rymmas upp något så att man får in så mycket som möjligt av fyllningen, var noga med att hålet inte kommer ut på sidan av filén.
  4. Fyll hålet med ost/paprikablandningen, använd en spritspåse utan sprits eller ett smörpapper som formats till en strut, sy igen hålen noga i filéns ändar.
  5. Linda bacon runt köttet, fäst med tandpetare. Låt filén vila en stund, stek eller grilla den i grillpanna, pensla med lite av marinaden under tillagningen, efterstek i ugn på 175 grader till innertemperatur 70-75 grader mitt i filén. Linda in i folie och håll varm.
  6. Servera med rosmarinkryddad klyftpotatis som bakats på saltbädd, eller potatissallad och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • margitkallgren 19 maj 2009

    Det här ska jag prova! Men hur gör man saltbakade potatisklyftor? Mvh Mergit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.