- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett recept med både influenser från den danska och svenska sidan av sundet. Vill man kan man blanda i lite mer senap i såsen för att få lite mer krut i den. Tänk dock på att såsen ska inte koka efter att senapen är inblandad.
Instruktioner
- Hakkeböff:
Blanda färsen med äggen, löken och den kokta potatisen. salta och peppra.
Gör fyra färsplattor. Lägg gurka och pepparrot i mitten och vik in kanterna.Ställ in i kyl.
- Såsen:
Koka upp samtliga ingredienser. Sila och red av.
- Syrade rödbetor:
Riv rödbetorna på den mellangrova sidan av rivjärnet.
Koka upp i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt svalna.
Fräs rödbetorna i lite smör.
Tillsätt sockret. Rör om och låt koka i 5 min.
Tillsätt ättikan. Koka ihop i 1 min.
Salta och peppra.
- Blomkåls- och potatispuré:
Koka . Tillsätt den hackade och plockade blomkålen då det återstår 5 min av koktiden.
Häll av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna. Mixa till puré.
Stek hakkeböffarna i het panna, ca 5 min. på varje sida.
Lägg upp på fat tillsammans med resten av tillbehören.potatisen
Publicerat den
11 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar