Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld hakkeböff med syrade rödbetor och grovsenapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept med både influenser från den danska och svenska sidan av sundet. Vill man kan man blanda i lite mer senap i såsen för att få lite mer krut i den. Tänk dock på att såsen ska inte koka efter att senapen är inblandad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hakkeböff: Blanda färsen med äggen, löken och den kokta potatisen. salta och peppra. Gör fyra färsplattor. Lägg gurka och pepparrot i mitten och vik in kanterna.Ställ in i kyl.
  2. Såsen: Koka upp samtliga ingredienser. Sila och red av.
  3. Syrade rödbetor: Riv rödbetorna på den mellangrova sidan av rivjärnet. Koka upp i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt svalna. Fräs rödbetorna i lite smör. Tillsätt sockret. Rör om och låt koka i 5 min. Tillsätt ättikan. Koka ihop i 1 min. Salta och peppra.
  4. Blomkåls- och potatispuré: Koka . Tillsätt den hackade och plockade blomkålen då det återstår 5 min av koktiden. Häll av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna. Mixa till puré. Stek hakkeböffarna i het panna, ca 5 min. på varje sida. Lägg upp på fat tillsammans med resten av tillbehören.potatisen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.