En annorlunda grillad kyckling, helstekt med saftig smakrik fyllning som doftar av örter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Pressa citronen över kycklingen och gnid in citronsaften i skinnet.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs rödlöken två minuter tills den har mjuknat. Lägg i skinkan och fräs cirka 5 minuter. Tillsätt vitlök, örter och brödtärningar och fräs några minuter. Blanda ner vin eller buljong.
- Krydda kycklingen på insidan med svartpeppar och fyll den med skinkfyllningen. Lägg kycklingen med ryggen upp i en braspanna och ugnsstek i 45 minuter.
- Vänd kycklingen och stek sedan ytterligare 30 minuter. Kontrollera att den är färdig genom att sticka den i tjockaste delen av låret. Skyn som rinner ut ska vara helt klar och inte rosa. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila 15 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det är ett riktigt gott recept, jag gjorde sås på det i pannan himelskt.
Vad menar du med en braspanna?