Köttfärslimpa fylld med mozzarella och bladspenat.
God att avnjuta tillsammans med tagliatelle och sås gjord på skyn som blir när man tillagar köttfärslimpan.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter.
- Tillsätt färs, scharlottenlök, ägg, salt och peppar och blanda väl.
- Lägg gladpack på en skärbräda och bred ut färsen till en rektangel, cirka 25 x 20 cm. Lägg en sträng i mitten med mozzarella och bladspenat.
- Rulla ihop till en limpa med hjälp av gladpacken och lägg över i en smord ugnsfast form.
- Ringla flytande margarin över och sätt i in ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
- När köttfärslimpan är klar så flytta över den till skärbrädan och låt den ligga och vila lite medan såsen görs.
- Sås:
- Häll i vattnet i ugnsformen som köttfärslimpan tillagats i och vispa upp det goda som blivit i ugnen med hjälp av vattnet och sila sedan ner i en kastrull.
- Koka upp skyn tillsammans med kalvfonden och matlagningsgrädden.
- Red av med Maizena snabbredning och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
26 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En full pott för denna rätt. Väldigt väldigt god. Såsen uteslöt jag vattnet och jag som vanligt även i lite ketchup och vinbärsgelé. 5 poäng
så himla gott en klar 5:a
så så så så så gott
Grymt gott!!! Redan beställt till nästa vecka om maken och sonen får bestämma.
Den här va supergod! Kommer nog göras om mer än en gång ^_^
Gjort den flera gånger och det smakar riktigt gott! Rekommenderas starkt!