Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld köttfärslimpa

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Köttfärslimpa fylld med mozzarella och bladspenat. God att avnjuta tillsammans med tagliatelle och sås gjord på skyn som blir när man tillagar köttfärslimpan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter.
  2. Tillsätt färs, scharlottenlök, ägg, salt och peppar och blanda väl.
  3. Lägg gladpack på en skärbräda och bred ut färsen till en rektangel, cirka 25 x 20 cm. Lägg en sträng i mitten med mozzarella och bladspenat.
  4. Rulla ihop till en limpa med hjälp av gladpacken och lägg över i en smord ugnsfast form.
  5. Ringla flytande margarin över och sätt i in ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
  6. När köttfärslimpan är klar så flytta över den till skärbrädan och låt den ligga och vila lite medan såsen görs.
  7. Sås:
  8. Häll i vattnet i ugnsformen som köttfärslimpan tillagats i och vispa upp det goda som blivit i ugnen med hjälp av vattnet och sila sedan ner i en kastrull.
  9. Koka upp skyn tillsammans med kalvfonden och matlagningsgrädden.
  10. Red av med Maizena snabbredning och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Lilljeppe 9 september 2009

    En full pott för denna rätt. Väldigt väldigt god. Såsen uteslöt jag vattnet och jag som vanligt även i lite ketchup och vinbärsgelé. 5 poäng

  • Elin_H 28 oktober 2009

    så himla gott en klar 5:a

  • Joossefinast 24 mars 2010

    så så så så så gott

  • Mordikitten 10 december 2010

    Grymt gott!!! Redan beställt till nästa vecka om maken och sonen får bestämma.

  • Cherry89 14 december 2010

    Den här va supergod! Kommer nog göras om mer än en gång ^_^

  • Belz 27 februari 2012

    Gjort den flera gånger och det smakar riktigt gott! Rekommenderas starkt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.