En kalkon som är fullspäckad med smak! Fyllningen gör köttet extra saftigt och gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär ett snitt i kalkonbröstet på längden så du kan vika ut det till dubbel storlek. Lägg färskosten i en skål. Riv vitlöken och skalet från citronerna.
Hacka persilje- och basilikabladen. Hacka chilin fint och blanda ner alltsammans i osten. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen på kalkonen. Rulla ihop och linda skinkan runtom. Bind om med steksnöre för att hålla ihop rullen. Pensla olja i en ugnsform och lägg ner rullen. Stick in en termometer mitt i köttet och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader.
- Tvätta potatisarna. Halvera stora potatisar. Lägg dem i en plastpåse och häll i olja, salt och peppar. Blanda väl. Häll ut potatisenarna på en plåt med bakpapper och stek mitt i ugnen ca 45 minuter.
- Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med oljan. Krydda med lite salt och peppar. Häll ut dem på en plåt med bakpapper. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Bryn smöret tills det blir ljusbrunt. Riv i skalet på citronen. Ringla smöret över rotsakerna och blanda precis före serveringen.
- Lägg rotsaker och potatis på ett fat. Skär upp köttet i skivor och lägg på fatet. Servera!
Publicerat den
25 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar