Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kalkonbröstfilé med citrondoftande rotsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En kalkon som är fullspäckad med smak! Fyllningen gör köttet extra saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär ett snitt i kalkonbröstet på längden så du kan vika ut det till dubbel storlek. Lägg färskosten i en skål. Riv vitlöken och skalet från citronerna. Hacka persilje- och basilikabladen. Hacka chilin fint och blanda ner alltsammans i osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ut fyllningen på kalkonen. Rulla ihop och linda skinkan runtom. Bind om med steksnöre för att hålla ihop rullen. Pensla olja i en ugnsform och lägg ner rullen. Stick in en termometer mitt i köttet och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader.
  4. Tvätta potatisarna. Halvera stora potatisar. Lägg dem i en plastpåse och häll i olja, salt och peppar. Blanda väl. Häll ut potatisenarna på en plåt med bakpapper och stek mitt i ugnen ca 45 minuter.
  5. Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med oljan. Krydda med lite salt och peppar. Häll ut dem på en plåt med bakpapper. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Bryn smöret tills det blir ljusbrunt. Riv i skalet på citronen. Ringla smöret över rotsakerna och blanda precis före serveringen.
  7. Lägg rotsaker och potatis på ett fat. Skär upp köttet i skivor och lägg på fatet. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.