Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kalkonfilé med tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge kalkonfilén extra smak med hjälp av kryddig salami och krämig fetaost. Tomatsalsa passar bra till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Skär en djup ficka längs med varje kalkonfilé. Halvera salamiskivorna och lägg dem längs med fickan. Skär osten i bitar och fördela dem i fickan.
  3. Bind ihop filén med bomullssnöre eller fäst med tandpetare. Bryn köttet gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över det i en eldfast form.
  4. Stek köttet mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman tomat och äpple. Vispa samman pressad citronsaft med matolja och eventuellt pressad vitlök. Häll det över tomatröran. Strö över strimlad basilika.
  6. Skär upp köttet i sneda bitar och bjud nykokt pasta och tomatsalsan till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.