Fylld köttfärslimpa, med tre olika fyllningar

Gott, vilken fyllning du än väljer.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttfärslimpa, köttfärs

Ingredienser

½ dl ströbröd
1½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg

Vitlöksfyllning med skinka:
1 ask färskost med vitlökssmak
100 g rökt skinka
1 dl klippt gräslök

Fetaostfyllning med oliver och tomat:
100 g fetaost
1 dl hackade gröna oliver
2 tärnade tomater
2 tsk timjan

Het fyllning med chilipeppar:
1 tärnad röd paprika
1 hackad gul lök
1 chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad
100 g tärnad gräddost
1 msk chilipulver

Pensling:
2 msk smör eller margarin

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
6901
Sparat:
116

Gör så här

Ugn 175º.

Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min.

Blanda i färsen och äggen. Arbeta färsen till en smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker form.

Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten. Välj någon av fyllningarna och lägg i fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen.

Smält matfettet och pensla över färsen.
Stek mitt i ugnen i ca 50 min.

Servera med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd.

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
av LEDIVO
över 2 månader
av pompano
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Agnii
över 2 månader
av Lisa35
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.