Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld laxforell

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den saftiga fisken fylls med kryddigt mandelsmör och sjuds sedan långsamt i vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj forellerna på in- och utsidan i kallt rinnande vatten. Krydda in- och utsidan med salt och rejält med peppar. Lägg fiskarna i en grund ugnsform eller långpanna.
  2. Kör mandel, bröd, matfett, citronsaft och citronskal i matberedaren.
  3. Skala och pressa vitlöksklyftan och hacka körveln fint. Blanda ner vitlök och körvel i brödblandningen. Lägg blandningen inuti laxforellerna. Häll vin och buljong över fiskarna.
  4. Täck över formen med folie eller lock och ställ in den i ugnen. Låt forellerna sjuda i ugnen i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.