Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld paprika a la sofi

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Mamma gjorde nått sånt en gång, men kunde inte hitta receptet igen så jag hittade på nått jag trodde skulle likna det och här är det. Var inte samma sak, men blev väldigt gott och ganska lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja koka riset, men använd mindre vatten så det blir lite underkokt.
  2. Hacka löken, fräs till i stekpanna och lägg sedan till färsen och låt det brynas.
  3. När riset är klart lägg ner det med färsen och hacka och häll i purjolöken. Krydda och häll i hälften av tomatsoppan.
  4. Skär av toppen genom att skära runt om paprikan och ta bort "kärnhuset" och ta bort kärnorna ur paprikan.
  5. Ställ dem på en ugnfast form, vill dem inte stå så skär bort en bit under dem och jämna till det. Lägg i färsblandningen och häll över resterande av tomatsoppan (gör inget om det kommer utanför), lägg på lite riven ost och lägg på "locket" (toppen av paprikan du skar av). Ställ in i ugnen ca 225 i 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SvetlanaLindahl 2 november 2009

    Jättegott! Min mamma är från Ryssland o där är rätten jättepopulär! Alla gör det, vissa gör det milt o andra tillsätter en del chilli i så det blir hett.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.