Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld regnbågsforell

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köp portionsforeller. Rensa forellerna. Lägg dem med buken nedåt på en skärbräda. Snitta med vass kniv efter ryggraden, från huvudet mot stjärten. Lossa ryggbenet genom att göra ett klipp bakom nacken och ett vid stjärten. Lyft ur ryggbenet.
  2. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 150 gr. Täck botten på en ugnssäker form med lök och lägg de öppna fiskarna ovanpå. Krydda och slå vinet runtom. Koka fiskarna i ca 10 min. Låt dem kallna.
  3. Öka ugnsvärmen till 225 gr.
  4. Rör ihop fyllningen och fördela den i de öppna fiskarna. Gratinera tills fyllningen fått fin färg. Garnera med dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.