Supergoda och mjuka även om de ligger framme.
Instruktioner
- Värm vätskan till 37° (fingervarmt) . Lös upp jästen i lite av den.
- Rör smör och socker smidigt i din degbunke. Tillsätt ägget, den lösta jästen och resten av vätskan. Arbeta i mjölet så att du får en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Under tiden vispar du i mjölk, marsanpulver och socker i en kastrull och värmer till en kräm.
- Kavla ut degen ca 3 mm tjock på bakbordet. Ta med mått ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg på en klick med marsankräm med hjälp av två teskedar och nyp ihop bullarna till små knyten.
- Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa väl, ca 1 timme, under en bakduk.
- Grädda dem mitt i ugnen i 225° ca 5-10 minuter.
- Pensla bullarna när de svalnat något med smält smör eller vatten och doppa dem i valfri garnering!
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
det var inte sista gången man gjorde dessa ! Strykande åtgång .
Enkla och underbart goda! Kommer att bakas om och om igen........
Blev jätte goda.Barnen och gubben åt upp halva satsen när dom va klara.Helt klart 5 i betyg. Rekomenderas att testas. Mvh Sara