Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda äpplen med kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig höstdessert. Går dock att servera året runt, som tur är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
  2. Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Smaksätt ev med calvados.
  3. Vispa i smöret precis innan servering. Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.