Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda älgfärsbiffar med lingongräddsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett enkelt och föga nyskapande smakgifte mellan älg, lingon, västerbottenost, grädde och bacon som är godomlig en kulen vinterkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla 10 minuter. Blanda sedan samman med övriga ingredienser till en slät färs. Låt stå och gona till sig i kylen en halvtimme. Blanda samman västerbottenost, bacon och saltgurka till fyllningen. Olja först händerna och skärbrädan. Dela sedan färsen i åtta bitar. Tag en bit färs och platta ut den ordentligt i handflatan, Skeda på ungefär en åttondel av fyllningen och vik ihop biffen. Nyp ihop skarven ordentligt och forma bollen till en bullig biff.
  2. Stek sedan biffarna på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida. Fös sedan biffarna ut åt kanterna på stekpannan, strö i mjölet i mitten och låt fräsa någon minut. Häll sedan på grädden och rör om ordentligt så att det inte bildas några klumpar. Smaka av med sojan, tillsätt lingonen och låt det hela koka ihop några minuter.
  3. Servera med kokt potatis eller hemlagad mos. Pressgurka och haricot verts är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tate96 12 september 2010

    Är det inte lite för lite mjölk?

  • gladavmat 19 september 2013

    Blandade också i mycket mer vätska.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.