Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda apelsiner med maräng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En annorlunda och gratinerad fruktsallad med marängtäcke. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela 3 av apelsinerna i halvor och skär försiktigt ut fruktköttet. Skär fruktköttet i små bitar. Spara skalen. skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare. Skala den fjärde apelsinen med en kniv så att det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor.
  2. Skär den torkade frukten i små bitar. Blanda frukt, grovhackade valnötter och kanel. Fyll skalhalvorna med frukten och droppa över lite sprit.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg marängsmet. Klicka marängsmeten över frukten.
  5. Gratinera i mitten av ugnen till marängen har fin färg, 12-15 minuter. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.