En annorlunda och gratinerad fruktsallad med marängtäcke. Mums!
Instruktioner
- Dela 3 av apelsinerna i halvor och skär försiktigt ut fruktköttet. Skär fruktköttet i små bitar. Spara skalen. skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare.
Skala den fjärde apelsinen med en kniv så att det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor.
- Skär den torkade frukten i små bitar. Blanda frukt, grovhackade valnötter och kanel. Fyll skalhalvorna med frukten och droppa över lite sprit.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg marängsmet. Klicka marängsmeten över frukten.
- Gratinera i mitten av ugnen till marängen har fin färg, 12-15 minuter. Servera genast!
Publicerat den
26 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar