Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda brödbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Super enkelt och jätte gott bröd som bara smälter i munnen, den här gången blev det ta vad vi haver fyllning från kyl och frys.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till ca 37 grader och blanda med jästen, blanda sedan i honung, parmesan och olja. Rör sedan ner mjölerna så att du får en jämn deg. Knäck sedan ner ägget och knåda degen ca 3 min. Ställ den sedan på jäsning i ca 45 min till 1 timme.
  2. Medans degen jäser så kan man börja med att skära baconet i bitar och steka det i en stekpanna, skala och hacka lökarna stek sedan det också i en stekpanna.
  3. Skär ner de övriga ingredienserna i mindre bitar och blanda allt i en stor skål ha även ner baconet och löken i skålen.
  4. Knåda ut degen och dela den på ca 20 bitar kavla ut bitarna till runda cirklar och fördela fyllningen jämt över alla bitarna.
  5. Knip ihop kanterna mot varandra och lägg bullarna på en plåt med skarvarna nedåt.
  6. Låt bullarna jäsa igen ca 30 min pensla sedan på med ägg, strö på lite havssalt och peppar. Grädda sedan i ca 12 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Loulou3 13 september 2011

    Jag behövde bröd till frukost så jag bara gjorde bullarna utan fyllning. Det behövdes mer än 9dl vetemjöl men det var värt. Bullarna blev jätte goda o var lika mjuka även nästa dag! En 5:a från oss alla i familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.