Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda chokladmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Har inte gjort dem ännu men receptet "säger" mig att de är otroligt goda! Ska testa snart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Vispa därefter i vanilj kesellan och ett ägg i taget. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och hackade valnötter och vänd ned i smör-ägg blandningen. Rör om till en jämn smet.
  2. Ställ ut 10 stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Prova att de är torra med en provsticka. Ta ut och låt kallna på galler.
  3. Ganache: Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse av tyll med ett ganska litet hål.
  4. Tryck ned tyllen i mitten av varje muffins. Spritsa i kräm tills det rinner över. Flytta över till nästa muffins och fortsätt så tills all kräm är slut. Låt stå att stelna ca 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Poff 21 juli 2008

    Jättegoda! Lite jobbiga att göra i och med Ganachen, och lite svårt att veta hur många deciliter 240 g vetemjöl är, men annars blev de jättebra! Lite mer än tio stycken blev det för min del, men det är bara bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.