- Serverar: 10 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Har inte gjort dem ännu men receptet "säger" mig att de är otroligt goda! Ska testa snart!
Instruktioner
- Sätt ungen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Vispa därefter i vanilj kesellan och ett ägg i taget.
Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och hackade valnötter och vänd ned i smör-ägg blandningen. Rör om till en jämn smet.
- Ställ ut 10 stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Prova att de är torra med en provsticka. Ta ut och låt kallna på galler.
- Ganache: Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse av tyll med ett ganska litet hål.
- Tryck ned tyllen i mitten av varje muffins. Spritsa i kräm tills det rinner över. Flytta över till nästa muffins och fortsätt så tills all kräm är slut. Låt stå att stelna ca 1 timme.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda! Lite jobbiga att göra i och med Ganachen, och lite svårt att veta hur många deciliter 240 g vetemjöl är, men annars blev de jättebra! Lite mer än tio stycken blev det för min del, men det är bara bra!