Perfekt utflyktsmat...gifflarna går utmärkt att frysa in.
Plocka ur frysen när ni ger er hemifrån och de tinar tills det är dags att plocka fram matsäcken. Inget kladd och inga "svettiga" ostar eller pålägg som slinker omkring.
Instruktioner
- Värm vattnet fingervarmt, 37°.
- Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet.
Häll filmjölk och smör i mindre bitar över jästen.
- Tillsätt Fibrex, salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta ihop till en deg som får jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
- Halvera degen och kavla varje del till en rund platta. Dela varje platta i åtta trekanter.
- Lägg något av påläggsalternativen på basen av varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.
- Sätt ugnen på 250°.
- Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller smord plåt.
- Låt jäsa ca 20 min medan ugnen blir varm.
- Pensla med uppvispat ägg och strö ev-och över sesamfrön eller riven ost.
- Grädda 8-10 minuter tills gifflarna fått en gyllene färg.
Publicerat den
16 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ditt recept på fyllda gifflar! Inte alls så svåra att göra som ajg trode. Goda också. Fast jag hade bara i ost, skinka och paprika. Mvh Molgan