Med både fetaost och parmaskinka får den ganska smakneutrala kycklingfilén festkänsla - här i sällskap med lyxig risoni.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär ett längsgående snitt i sidan på filéerna. Salta och peppra. Fördela hackade tomater och smulad fetaost i fickan. Vik ihop och vira in varje filé i en skiva parmaskinka och lägg över i en ugnsform. Stek i ugnen i ca 25 minuter tills de är genomstekta. Använd gärna en termometer. Kring 68 grader är kycklingen genomstekt och saftig.
- Koka risonin utan lock i buljong och vin tills den är mjuk men har lite tuggmotstånd, ca 8 minuter. Rör då och då, så att den inte fastnar. Häll av överflödig vätska. Skala vitlöken och finhacka den. Skiva rödlöken tunt. Dela svampen och stek i lite olja tillsammans med vitlök och rödlök i några minuter. Blanda ner i risonin ihop med rucola och oliver. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut filéerna ur ugnen, skär i skivor och servera till risonin. Dekorera eventuellt med färsk basilika.
Publicerat den
25 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar