Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda kycklingfiléer med svamprisoni

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med både fetaost och parmaskinka får den ganska smakneutrala kycklingfilén festkänsla - här i sällskap med lyxig risoni.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett längsgående snitt i sidan på filéerna. Salta och peppra. Fördela hackade tomater och smulad fetaost i fickan. Vik ihop och vira in varje filé i en skiva parmaskinka och lägg över i en ugnsform. Stek i ugnen i ca 25 minuter tills de är genomstekta. Använd gärna en termometer. Kring 68 grader är kycklingen genomstekt och saftig.
  3. Koka risonin utan lock i buljong och vin tills den är mjuk men har lite tuggmotstånd, ca 8 minuter. Rör då och då, så att den inte fastnar. Häll av överflödig vätska. Skala vitlöken och finhacka den. Skiva rödlöken tunt. Dela svampen och stek i lite olja tillsammans med vitlök och rödlök i några minuter. Blanda ner i risonin ihop med rucola och oliver. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta ut filéerna ur ugnen, skär i skivor och servera till risonin. Dekorera eventuellt med färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.