Lövbiff är gott som det är, men kan med fördel piffas till med en god fyllning av senap och pepparrot.
Instruktioner
- Lägg lövbiffarna på skärbrädan. Bre senap över köttet. Skiva löken tunt och riv pepparroten. Fördela sedan pepparrot och lök över lövbiffarna. Rulla ihop och vira en baconskiva runt varje rulad. Krydda med salt och peppar.
Stek ruladerna gyllene bruna runtom i en panna. Häll på vin och buljong. Lägg ett lock över, eller täck med aluminiumfolie och låt småputtra i ca. en timme.
- Plocka upp ruladerna. Häll grädden i pannan, och låt koka i ca. 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och en klick svartvinsbärsgelé. Red såsen med majsstärkelse utrört i vatten.
- Lägg i ruladerna igen och låt allt bli varmt. Garnera med persilja och tunnskuren purjolök. Servera med gelé och kokt potatis.
Publicerat den
25 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar