Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda rullader med råstekt potatis

(2 kommentarer)  
Fyllda rullader med råstekt potatis Fyllda rullader med råstekt potatis
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köp en skinkstek & du kan göra massor av gott! Skär steken i tunna skivor och banka ut den tunnt, bred på en god fyllning och rulla ihop! Till detta råstekt potatis och skysås! Självklart går det även bra med färskpotatis som jag har på bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. skala och skiva potatisen ca 0,5cm tjocka. Lägg i en het stekpanna med lite olivolja, strö beef-kryddan över potatisen och blanda runt. Sänk värmen och låt potatisen få steka ca 30 - 40 min.
  2. Skär ca ½ cm tjocka skivor av skinksteken, banka ut skivorna till ca 2mm. Bred på ett tunnt lager cremé bonjour vitlök och rulla ihop. fäst dom med tandpetare. Bryn rulladerna runt om tills de fått fin färg. Slå på buljongen och låt dom brässera ca 30 - 40 min. Ta upp rulladerna ur grytan och tillsätt en halv skivad purjolök & champinjoner, färska eller på burk. Smaka av såsen, ev mer salt & peppar. Red av med lite maizenamjöl till lagom såsig konsistens. Lägg tillbaka rulladerna i såsen. Servera med råstek potatis som fått steka under tiden rulladerna brässerat. Krydda potatisen med 2 msk Beef krydda.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JennyV 2 augusti 2008

    Detta är en god rätt med bra smak som görs på skivor av skinkstek, lite billigare allternativ till lövbiffen, men precis lika god!!

  • anluk 25 november 2010

    Jättegott och enkelt att göra. Hade ett par msk grädde i såsen för att fylla upp den lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.