Vackra rullade sjötungsfiléer gömmer en räk- och fiskfärs och omges av en härlig räksås.
Instruktioner
- Fiskfärs: Skala räkorna, spara skalen, hacka 75 g av räkorna grovt. Spara några vackra för dekoration. Blanda räkor, fisk, äggvitor och crème fraiche i en mixer och kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
- Sås: Fräs räkskalen i olivolja. Pressa vitlöken över, tillsätt persilja och häll på konjaken som bränns av. Blanda ner fiskbuljong, vin och tomatpurè. Koka samman tills ca 3 dl återstår. Sila upp i en kastrull. Tillsätt grääde och ev saffran och koka ihop såsen.
- Lägg en klick fiskfärs på varje sjötungsfilé, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Ugnskoka i 175 grader i 20 - 25 minuter.
- Lägg upp sjötungan på ett varmt fat och häll såsen runtom. Dekorera med räkor, persiljeblad och citronklyftor. Servera gärna kokt ris till.
Publicerat den
13 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar