Stora, italienska pastasnäckor fungerar här som form till en fräsch fyllning.
Gör många, för de här smarriga munsbitarna kan gästerna inte få nog av!
Instruktioner
- Förbered först fyllningen. Skölj, ansa och hacka salladslöken. Ansa och tärna zucchinin. Ansa och tärna champinjonerna. Hacka dillvipporna fint. Låt räkorna rinna av.
- Hetta upp ½ av smöret i en teflonstekpanna, lägg i salladslöken och fräs den tills den mjuknar. Lägg i zucchinen och svampen och fräs 5 min under omrörning. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar och rör ner dillen. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200ºC. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan enl paketets anvisningar. Smörj en stor form med smör och lägg i pastasäckorna med öppningen uppåt. Fyll snäckorna med räkblandningen.
- Hetta upp resten av smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa ner fiskbuljong och vin lite i taget till en jämn sås. Låt sjuda sakta 5 min.
- Ta av timjanbladen från kvistarna och rör ner citrontimjan och färskost i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
- tärna mozzarellan fint och fördela tärningarna på de fyllda snäckorna. Häll såsen över snäckorna, ställ in i ugnen och gratinera 10ä15 minuter.
Publicerat den
15 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar