Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda snöbollar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Går att förbereda för fler tillfällen. Baka fler satser av marängbottnar förvara dem sedan torrt i tät burk tills dags för servering

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: vispa äggvitor och florsocker till en fast smet, 15 min med elvisp. Placera 12 aluminiumformar på en bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt kallna.
  2. Fyllningen: Blanda äggulor, socker, citronskal och saft i en kastrull. Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Ta citronkrämen från värmen och låt den svalna något. Klicka sedan i matfettet under omrörning. Låt krämen kallna. Vispa grädden fast och rör ner den i krämen.
  3. Skär med vass kniv av små lock på marängerna. Fyll bottnarna med krämen. Lägg på locken. Smält ev blockchoklad och ringla över snöbollarna. Servera snarast.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ninni84 5 februari 2009

    ska prova detta i helgen tänkte jag:)

  • Ninni84 7 februari 2009

    gud vad goda dom var!5 poäng av mig..friska o goda med den citronkrämen Mmm

  • frucaos 9 juli 2011

    Smälte i munnen, men det var nog mest de vuxna som gillade citronsmaken på krämen. Jag tyckte i alla fall det var mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.