Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda ugnsplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrlig lingongrädde förgyller dessa fluffiga och porösa plättar. Detta är en snabb, mättande och mycket uppskattad dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rita upp 4 cirklar på bakplåtspappret som är 12 cm i diameter.
  2. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggulorna med socker, citronskal och citronsaft tills smeten är ljust gul. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll det ovanpå äggulesmeten. Sikta mjöl och potatismjöl ovanpå äggvitan och vänd ner äggvita och mjöl i smeten. Blanda till sist ner sodavattnet.
  3. Häll smeten i mitten av de ritade cirklarna på bakpappret och låt dem rinna ut till jämna cirklar. Se till så att plåten står på ett plant underlag. Baka i ugnen i ca 8 minuter.
  4. Ta ut plåten ur ugnen. Lägg en torr bakduk över plättarna. Håll i bakduken och bakpappret och vänd över plättarna på bakduken. Dra av bakpappret. Vik ihop plättarna så fort bakpappret har tagits bort. Använd bakduken och låt plättarna ligga vikta i bakduken tills de har svalnat.
  5. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret. Blanda ner lingonen i grädden. Fyll plättarna med lingongrädden. Sikta över florsocker och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.