Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda vegetariska paprikor med smak av rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyllda paprikor med massor av goda ingredienser i sig. Lätt att göra och är alltid trevligt att servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vattnet med lite salt. Skölj riset och koka sedan på svag värme under lock i 15-20 minuter. Vattnet ska ha kokat bort. Dela paprikorna och skär ut kärnhuset. Ställ dem som små båtar i en gratängform. Ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen i 25 minuter.
  3. Skala och hacka den gula löken och fräs i lite olja i några minuter i en kastrull. Smula ner tofun. Vänd ner tomatpuré, grönsaksbuljongtärning, sojasås, rosmarin, oregano och svartpeppar. Låt steka i 5 minuter. Finhacka 150 g cashewnötter och vänd ner tillsammans med en burk majs. Blanda sist ner det kokta riset och dra av från plattan.
  4. Blanda krossade tomater, agavesirap, citronjuice, örtsalt och svartpeppar i en kastrull. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt bubbla på någon minut.
  5. Ta ut paprikorna och fördela risfyllningen i dem. Ringla över tomatsåsen och servera gärna med en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.