Fyllda paprikor med massor av goda ingredienser i sig. Lätt att göra och är alltid trevligt att servera.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vattnet med lite salt. Skölj riset och koka sedan på svag värme under lock i 15-20 minuter. Vattnet ska ha kokat bort. Dela paprikorna och skär ut kärnhuset. Ställ dem som små båtar i en gratängform. Ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen i 25 minuter.
- Skala och hacka den gula löken och fräs i lite olja i några minuter i en kastrull. Smula ner tofun. Vänd ner tomatpuré, grönsaksbuljongtärning, sojasås, rosmarin, oregano och svartpeppar. Låt steka i 5 minuter. Finhacka 150 g cashewnötter och vänd ner tillsammans med en burk majs. Blanda sist ner det kokta riset och dra av från plattan.
- Blanda krossade tomater, agavesirap, citronjuice, örtsalt och svartpeppar i en kastrull. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt bubbla på någon minut.
- Ta ut paprikorna och fördela risfyllningen i dem. Ringla över tomatsåsen och servera gärna med en grönsallad till.
Publicerat den
29 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar