Små rulader som inte bara är smaskiga och nyttiga, utan även snygga att se på. Passar bra på bädden av tomatsås med en skiva lantbröd att doppa i såsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skär zucchinin i långa skivor ca ½ cm på längden. Värm olivolja i en stor stekpanna. Stek zucchiniskivorna i omgångar och lägg efterhand över skivorna på ett fat. Salta och peppra. Stek skivorna tills de mjuknat lite men fortfarande är spänstiga.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skär skinkan i små bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål, salta och peppra.
- Lägg en klick fyllning längst ut på zucchiniskivorna och rulla ihop dem. Fäst med en tandpetare eller lägg dem med skarvsidan nedåt i en smord ugnsform.
Sätt in zucchinin i ugnen ca 15-20 minuter.
- Värm olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöksklyftan och peperoncinon, fräs dem i 3-4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, basilika, salt och socker. Låt såsen koka upp och ta sedan upp peperoncinon som kastas. Låt såsen koka i 10-15 minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
- Fördela tomatsåsen på tallrikar och lägg zucchiniruladerna på såsen. Servera med ett gott lantbröd.
Publicerat den
23 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar