Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda zucchinirulader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små rulader som inte bara är smaskiga och nyttiga, utan även snygga att se på. Passar bra på bädden av tomatsås med en skiva lantbröd att doppa i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär zucchinin i långa skivor ca ½ cm på längden. Värm olivolja i en stor stekpanna. Stek zucchiniskivorna i omgångar och lägg efterhand över skivorna på ett fat. Salta och peppra. Stek skivorna tills de mjuknat lite men fortfarande är spänstiga.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär skinkan i små bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål, salta och peppra.
  4. Lägg en klick fyllning längst ut på zucchiniskivorna och rulla ihop dem. Fäst med en tandpetare eller lägg dem med skarvsidan nedåt i en smord ugnsform. Sätt in zucchinin i ugnen ca 15-20 minuter.
  5. Värm olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöksklyftan och peperoncinon, fräs dem i 3-4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, basilika, salt och socker. Låt såsen koka upp och ta sedan upp peperoncinon som kastas. Låt såsen koka i 10-15 minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
  6. Fördela tomatsåsen på tallrikar och lägg zucchiniruladerna på såsen. Servera med ett gott lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.