Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllga marsipanägg

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Pyssligt påskgodis som oxå är gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt sockerkakan i bitar och lägg dem i en matberedare. Funkar med en hand mixer också. Kör en kort stund tills det har blivit smulor och därefter tillsätts marmeladen. Hacka hälften av chokladen fint. Bryt det resterande choklad i mindre bitar och smält dem. Häll den smälta chokladen, den hackade chokladen och ägglikör, kör samman till en slät massa. Ställ smeten kallt en stund att stelna. Ta fram den kallna smeten och forma den till en längd och skär i bitar och forma till ägg.
  2. Ta fram marsipan och kavla ut den tunt på florsockrad bord. Skär ut i bitar så stora att dem täcker ägget. Nyp ev bort överfödig marsipan.
  3. Smält den mörka chokladen till dopping och doppa botten i chokladen och ställ på smörpapper.
  4. Droppa en liten droppe choklad på undersidoena på blommorna och tryck fast dem på ägget.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.