Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllning till semlor nr 3, hemmagjord vaniljkräm

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Är du mandel- och/eller nötallergiker eller om du inte tycker om den traditionella fyllningen i semlor så kanske vaniljkräm är något för dej? Och vad är bättre än en hemmagjord?! Denna är dessutom glutenfri :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till ca 10 medelstora semlor.
  2. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen har tjocknat. OBS! Den får inte koka för då koagulerar äggen! Häll upp krämen i en glasskål och fortsätt vispa i den då och då tills den svalnat. Smaksätt med vaniljsocker.
  3. På bilden har jag gjort krämen med vanilia som är rätt brunt med många svarta vaniljprickar så därför ser krämen lite brunaktig ut. Man kan givetvis tillsätta mer strösocker från början för en sötare kräm samt smaka av med mer eller mindre vaniljsocker. Det går även jättebra att tillsätta vispad grädde för en fluffigare lyxversion.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • gudrwe 7 mars 2011

    Här talar vi inte om semlor utan en vaniljbulle.

  • soccermum 7 mars 2011

    Viktigt för vissa att endast kalla det för semla med originalmandelmassefyllningen medan andra tycker det är helt ok att kalla det semla även med andra fyllningar :) Det var därför jag numrerade alternativa fyllningar till de släta bullarna jag och många med mig kallar just för semlebullar och fyllning nr 1 är ju hemmagjord mandelmassa medan denna vaniljkräm kommer först som fyllning nr 3 :) De som inte tål eller gillar mandelmassa kan väl få kalla det semla och äta sin bulle i samband med fettisdagen oavsett fyllning tycker jag.. Men visst, alla har rätt till en åsikt även om jag känner att din var onödig i kommentatorrutan där jag hellre hade sett att det stod feedback på själva fyllningen... =/

  • Dana1975 8 mars 2011

    Jag tror på denna! Verken barnen eller mannen äter klassiska semlor utan tror att din variant med vaniljkräm går hem =)

  • hannapaan 11 mars 2011

    Jag gjorde precis den här krämen till mina mini-chokladsemlor, underbart gott! Den passar säkert lika bra till paj om man har i lite mer mjölk. Jag slängde i lite vaniljarom i min kräm för att få lite extra vaniljsmak. Jag ger den HELT KLART en 5:a i betyg! Om vi ska hålla på och märka ord måste jag säga att en krämbulle har inget lock, ingen grädde och inget florsocker på toppen utan istället strösocker. =P Tack för ett toppenrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.