Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllt bröd med parmaskinka och getost

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Ett matigt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Täck den med en bakduk och låt den jäsa ca 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig. Utbakning.
  2. Baguette: Kavla ut den till en avlång platta ca 25x30 cm.
  3. Runda bröd: Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund platta ca 25 cm. Lägg en platta i en rund form ca 25 cm i diameter.
  4. Ta bort kanterna på getosten. Lägg parmaskinkan på degen och smula över osten. Rulla ihop brödet som ser ut som en baguette. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på den andra degplattan på det runda brödet och tryck till runt kanterna. Täck bröden med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med lite olivolja och strö över flingsalt. Grädda det avlånga brödet mitt i ugnen och formen i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Servera med oliver och rostad paprika..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.