Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyra marinader för paneer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Paneer är lätt att smaksätta via marinad, lätt att experimentera med. (på bilden: paneer i marinad 3 - vitlök/persilja) Om man varit hygienisk vid tillagning och använder tätslutande kärl för marinering så kan en paneer i marinad vara fräsch i minst 3 veckor efter tillagning (säkerligen längre).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinad1: Lös upp kryddor i en påse med olja, lägg i paneer och dutta på olja så det lätt går att röra runt osten smidigt i påsen. Vänd påsen ofta. Marinera max 1-2 tim. Häll ned allt i stekpanna och fräs.
  2. Låt osten rinna av på papper, förslut i lufttät påse och kyl direkt.
  3. Gott till exempelvis: direkt på mackan med smör, fyllning i baguette. Blir riktigt salt...
  4. Marinad 2: Blanda alla ingredienser i en burk. Låt stå ett dygn (eller längre). Snurra burken emellanåt.
  5. Gott till exempelvis sallad, eller grönsaksblandning med buljongkokt bulgur.
  6. Marinad 3: Skala och koka tre vitlöksklyftor i exakt 45 sekunder, lägg sedan ned klyftorna i kallt vatten. Hacka löken mycket fint, blanda i olja, salt, persilja samt ost. Marinera ett dygn eller mer i en burk som vändes med jämna mellanrum.
  7. Gott i baguette, sallad.
  8. Marinad 4: Blanda ihop allt. Marinera ett dygn, eller mer. Vänd/rör om då och då. Blir riktigt salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.