Älskad av hela familjen och serveras med fördel med vanlijsås eller vaniljglass, men är också god naturell till kaffe eller te.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och tillsätt skorpmjöl (eller havremjöl) till en rund bakform med avtagbara kanter.
- Skär äpplena i smala klyftor och strö socker på dem (1-2 msk).
- Vispa ihop mjukt smör (mikron 30 sekunder i skål med lock), socker och ägg med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll alltihop i ugnsformen.
- Lägg äpplebitar i två ringar som följer formen. Strö över riven mörk blockchoklad och salladsmixen.
- Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (tills smeten inte fastnar på trästicka som sticks i mitten).
Publicerat den
18 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar