Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyriskaka gluten- och laktosfri på havremjöl

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskad av hela familjen och serveras med fördel med vanlijsås eller vaniljglass, men är också god naturell till kaffe eller te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och tillsätt skorpmjöl (eller havremjöl) till en rund bakform med avtagbara kanter.
  2. Skär äpplena i smala klyftor och strö socker på dem (1-2 msk).
  3. Vispa ihop mjukt smör (mikron 30 sekunder i skål med lock), socker och ägg med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll alltihop i ugnsformen.
  4. Lägg äpplebitar i två ringar som följer formen. Strö över riven mörk blockchoklad och salladsmixen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (tills smeten inte fastnar på trästicka som sticks i mitten).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.