Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyrklöverkaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En norsk kaka som är omåttligt populär både till vardag och fest. Så den som gillar mastiga chokladkakor kommer nog älska denna =) Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader Knäck 4 ägg i en bunke, vispa i socker med elvisp tills att smeten blivit porös. Tillsätt vetemjöl, potaismjöl bakpulver och kakao. Häll sist i kaffet. Vispa med elvispen så att det inte finns några klumpar kvar efter torrvarorna. Smöra en springform, häll i smeten, sätt i den varma ugnen på mellersta falsen i 30 minuter
  2. Ta ut kakan och låt svalna. Dela den sedan i 2 delar
  3. Fyllning Marsankräm gjord på grädde istället för mjölk. Bred över kakbottnen. Sätt på locket och gör glasyren (Viktigt att marsanen får dra en stund. Kakan blir lätt torr om man breder på glasyr på en gång)
  4. Smält 100g scweizernöt i kastrull med 50g smör/margarin När det är smält blanda i florsocker och 1 msk mjölk (eller med fördel vispgrädde) Man kan med fördel blanda i ½ uppvispat ägg i glasyren också för en mastigare kaka.
  5. Låt er väl smaka.

Kommentarer (5)

  • shanga94 29 maj 2009

    MUUMMs den där ser farligt god ut!!

  • thellme 30 maj 2009

    Sanslöst god kaka... Schweizernötglasyren var absolut bland det godaste jag ätit, kommer prova den på andra mjuka kakor. Jag undrar bara om det ska vara kallrörd eller kokad marsan? Jag gjorde på kallrörd och det blev jättegott men kan tänka att det blir lite annorlunda med kokad.

  • Taran25 31 maj 2009

    Jag brukar använda mig av kallrörd marsan, kokt marsan blir lite torrare i smaken tycker jag.

  • nettan33 8 juni 2009

    hur mycket florsocker skall man ha i?

  • vivivieb 5 september 2013

    Hur mycket florsocker ska det vara i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.