- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En norsk kaka som är omåttligt populär både till vardag och fest. Så den som gillar mastiga chokladkakor kommer nog älska denna =)
Lycka till!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader
Knäck 4 ägg i en bunke, vispa i socker med elvisp tills att smeten blivit porös. Tillsätt vetemjöl, potaismjöl bakpulver och kakao. Häll sist i kaffet. Vispa med elvispen så att det inte finns några klumpar kvar efter torrvarorna.
Smöra en springform, häll i smeten, sätt i den varma ugnen på mellersta falsen i 30 minuter
- Ta ut kakan och låt svalna.
Dela den sedan i 2 delar
- Fyllning
Marsankräm gjord på grädde istället för mjölk.
Bred över kakbottnen. Sätt på locket och gör glasyren (Viktigt att marsanen får dra en stund. Kakan blir lätt torr om man breder på glasyr på en gång)
- Smält 100g scweizernöt i kastrull med 50g smör/margarin
När det är smält blanda i florsocker och 1 msk mjölk (eller med fördel vispgrädde)
Man kan med fördel blanda i ½ uppvispat ägg i
glasyren också för en mastigare kaka.
- Låt er väl smaka.
Publicerat den
29 maj 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
MUUMMs den där ser farligt god ut!!
Sanslöst god kaka... Schweizernötglasyren var absolut bland det godaste jag ätit, kommer prova den på andra mjuka kakor. Jag undrar bara om det ska vara kallrörd eller kokad marsan? Jag gjorde på kallrörd och det blev jättegott men kan tänka att det blir lite annorlunda med kokad.
Jag brukar använda mig av kallrörd marsan, kokt marsan blir lite torrare i smaken tycker jag.
hur mycket florsocker skall man ha i?
Hur mycket florsocker ska det vara i?