Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Födelsedagsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här grytan lagade min mamma till mig på min födelsedag när jag var liten, eftersom den var det godaste jag visste - därav namnet. Hon gjorde om ett veckotidningsrecept från sjuttiotalet, som jag sedan har modifierat ytterligare och gjort till mitt. Jag har bland annat bytt ut originalets vispgrädde mot matlagningsgrädde. Det blir faktiskt inte bara nyttigare, utan också godare. Min barn kallar grytan rätt och slätt "fölsegryta", och den hör också till deras favoriträtter.

Ingredienser

Instruktioner

Skär den färska skinkan i bitar. Blanda mjöl, salt och peppar i en plast påse, lägg i köttet och skaka om. Bryn köttet i lite margarin. Skär under tiden den rökta skinkan i tärningar, tillsätt den i slutet av bryningen. Späd med grädde och vin. Låt koka 15-20 minuter. Rör ner de skivade oliverna och smaksätt med mer vin, salt och peppar om det behövs. Strö över finhackad persilja och servera med ris och en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.