Jag använder kycklingfilé till denna gryta, går alldeles utmärkt. Grönsakerna ska läggas i grytan mot slutet av tillagningen så att de behåller sin spänst.
Instruktioner
- Dela kycklingen i ca 8 bitar. Skölj och torka av dem. Om du använder kycklingfilé, dela dessa i lite större bitar.
- Bryn kycklingdelarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt 1 dl vin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20-25 minuter.
- Halvera tomaterna och lägg ner dem i kycklinggrytan tillsammans med sitt spad. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter under lock.
- Skala och grovhacka löken. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Ansa och skär squashen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken.
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprika, squash och vitlök. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt 1/2 dl vin och låt det puttra någon minut.
- Rör ner grönsaksröran i grytan och låt allt puttra samman några minuter. Smaka av och strö över lite färsk timjan. Både kokt ris, pasta eller potatis smakar gott till.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu har jag o min särbo (lena vackert namn va) lagat denna rätt, vi tackar o bockar, hon neg lite också. Fem poäng såklart, yummy.