Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag använder kycklingfilé till denna gryta, går alldeles utmärkt. Grönsakerna ska läggas i grytan mot slutet av tillagningen så att de behåller sin spänst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i ca 8 bitar. Skölj och torka av dem. Om du använder kycklingfilé, dela dessa i lite större bitar.
  2. Bryn kycklingdelarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt 1 dl vin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20-25 minuter.
  4. Halvera tomaterna och lägg ner dem i kycklinggrytan tillsammans med sitt spad. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter under lock.
  5. Skala och grovhacka löken. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Ansa och skär squashen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprika, squash och vitlök. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt 1/2 dl vin och låt det puttra någon minut.
  6. Rör ner grönsaksröran i grytan och låt allt puttra samman några minuter. Smaka av och strö över lite färsk timjan. Både kokt ris, pasta eller potatis smakar gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 19 oktober 2009

    Nu har jag o min särbo (lena vackert namn va) lagat denna rätt, vi tackar o bockar, hon neg lite också. Fem poäng såklart, yummy.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.