Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsgryta med röda linser

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En spännande färsgryta...god och nyttig med mycket grönsaker och linser

Ingredienser

Instruktioner

Fräs färsen i lite matfett i en gryta under omrörning tills den är jämnt smulig och har fått lite färg. Tillsätt pressad vitlök, salt, peppar och linserna. Grovhacka tomaterna, kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna squashen. Rör ner alla grönsakerna i grytan tillsammans med vatten och smulad buljong. Rör om. Låt grytan puttra ca 8–10 minuter under lock. Smaka av med lite tabasco. Bjud kokt pressad potatis till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • BIRGITTAN 8 november 2008

    Hej. Min affär hade inte squash. Jag tog zuchini istället. Eftersom jag börjat dra öronen åt mig angående buljongtärning, gjorde jag "skåprensning" i trädgårdslandet före frosten. Det fanns mynta, lite gräslök och Spansk körvel i landet. Jag tog 2-3 msk klippt Spansk Körvel, 10 gräslöksstrån och 1 msk klippt mynta. Jag tog 3 små villöksklyftor. Det blev mer smak. Jag gjorde dubbel sats. God husmanskost tycker jag. BIRGITTAN

  • nibarius 2 oktober 2009

    Efter att jag blandat ner 2dl torra linser insåg jag att kommer bli svårt att få dem mjuka med bara 2dl vatten och 8-10 minuter och att receptet nog avser förkokade linser. Så jag la till några deciliter extra vatten för att kunna få linserna mjuka och det slutresultatet blev mer en soppa än en gryta. Måste försöka igen med kokade linser nån dag. Men blev ganska gott trots allt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.