Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatis med primörer

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sommarkänsla perfekt för grillbuffén. Färskpotatis med säsongens primörer med smak av citrus, dill och honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i tjocka skivor och koka upp den i rikligt med saltat vatten med mycket dill. Dra kastrullen från värmen, när potatisen kokat upp och låt den bli klar på eftervärmen. Ett visst tuggmotstånd bör finnas kvar i potatisen.
  2. Slå bort vatten och dillstjälkar. Lägg potatisen i en skål och slå över olja. Riv skalet tunt från en halv citron och pressa i juicen. Salta, peppra och tillsätt lite flytande honung. Vänd försiktigt.
  3. Låt sparris och bönor få ett uppkok i lättsaltat vatten. Slå av kokvattnet och kyl grönsakerna genast i kallt vatten. Blanda alla grönsakerna med potatisen.
  4. Naturligtvis kan man välja andra grönsaker om man vill. Lite mustigare sallad får man om man tillsätter 2 msk cidersenap eller riven pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.