Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färslimpa à la Asien

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här är köttfärsälskarens lågkalorifavorit - mager färs blandas med orientaliska kryddor. Prova den redan i kväll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Pensla en stor långpanna lätt med olja. Skölj och finhacka vårlöken. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda färsen i en stor skål. Tillsätt ströbröd, buljong och tamari- och sojasås, vårlök, vitlök och ägg. Blanda väl.
  3. Forma 6 små, ovala köttfärslimpor av smeten. Lägg dem på den förberedda plåten. Grädda färsen i ugnen tills de är gyllenbruna och genomgräddade, ca 60 minuter.
  4. Gör under tiden iordning wokgrönsakerna enligt förpackningens anvisningar. Täck över och håll dem varma.
  5. Lägg upp grönsakerna på ett stort serveringsfat. Placera köttfärslimporna ovanpå grönsakerna. Garnera med finhackad vårlök och servera genast.
  6. Tamarisås är en typ av soja, men den är intensivare i smaken och mera tjockflytande än vanlig sojasås. Du hittar den i asiatiska butiker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.