Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Försommarpotatis

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Låt den svalna och skär i mindre bitar.
  2. Slanta morötterna. Koka i lättsaltat vatten så de blir lite mjuka. Förväll sparrisen ca 3 minuter. Spola av i iskallt vatten och dela i ett par delar.
  3. Skölj och skär rädisorna i kvartar. Blanda grönsakerna med potatisen och västerbottensosten men spar lite till dekoration. Salta och peppra generöst.
  4. Vispa ihop olivolja, senap, citron och honung och blanda i salladen. Lägg upp i en eller ett par fina skålar och garnera med resterande grönsaker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.