Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastöriserad äppelmust

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Färskpressad äppeljuice är både gott, nyttigt och ett bra sätt att ta tillvara fallfrukt från den egna trädgården. Mycket juice brukar gå åt på en gång då man pressar den men tyvärr håller den inte mer än tre dagar innan den börjar jäsa och då är pastörisering ett alternativ om man vill kunna förvara den längre utan att tillsätta konserveringsmedel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött.
  2. Fyll upp musten på väl rengjorda flaskor ända upp till kanten och vrid på korken löst. Placera flaskorna i en ugn som är uppvärm till 70 grader (alternativt i 70-gradigt vattenbad). När musten är uppvärmd efter ca 30 minuter tas flaskorna ut ur ugnen och korkarna skruvas åt och därefter skall flaskorna låtas svalna långsamt.
  3. Pastöriserad must mognar och klarnar under lagring och bäst sägs den vara efter 4-5 månaders lagringstid. Öppnad flaska förvaras i kylskåp och är då hållbar i ca en vecka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • MatElis 30 augusti 2010

    Hej! Kanon att detta recept var inlagt! Precis vad jag sökte - ett recept med råsaftcentrifugerade äpplen. /Elisabeth

  • thordan 1 september 2011

    Lika bra och gott som när man lämnar till musteri! Det här måste ni prova.

  • lotta42 11 januari 2012

    Låter jättegott ska prova det under sommaren då bär och frukt finns i trädgården :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.