Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nutella Cheesecake

(1 kommentar)  
Nutella Cheesecake Nutella Cheesecake Nutella Cheesecake
Skriv ut

Den godaste cheesecake jag ätit på länge. Härlig med en klick vaniljglass till. Ska inte bakas i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda digestivekex, smör och en matsked (15 ml) Nutella i en matberedare/mixer. Tillsätt 25 g (3 msk) hasselnötter och mixa tills du har en sandliknande blandning. Tryck ut blandningen i en springform (23 cm) med hjälp av händerna eller baksidan av en sked. Ställ i kylen.
  2. Vispa cream cheese och florsocker mjukt. Tillsätt därefter Nutella. Rör tills allt är blandat.
  3. Ta ut springformen ur kylskåpet och bred ut nutellablandningen ovanpå. Strö över de resterande hackade hasselnötterna. Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten. Servera kylskåpskall för bästa resultat.
  4. ROSTA NÖTTER: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötter i en liten långpanna i ugnen 10-15 minuter. Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en kökshandduk. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mirjanagn 30 oktober 2014

    Gick åt som smör! Fantastisk! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.