- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Där jag bor finns de inte att få tag på, därför bad jag om
receptet av en italenska, som gjorde salsiccie hemma,
en korvstoppare är ett måste, jag har gjort dem i ett par
år nu, alltid uppskattade, då man vet vad de innehåller.
Instruktioner
- Blättlägg fjälster i 4-5 timmar. Hacka späcket smått, den får inte malas. Blanda oxfärs och fläskfärs, blanda även ner säcket.
- Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor.
- Låt blandningen vila 4-5 timmar övertäckt med
plastfolie.
- Fyll nu fjälsterna med köttblandningen, knyt med
krymt bumullsnöre var 10 cm, på två ställen, då kan
man klippa isär dem, om man så önskar. Stoppa
dem inte för hårt, lite mer en färsk köttkorv.
- Goda stekta till risotto, till minestrone får de koka med 20 minuter och till olika italienska maträtter.
Goda även rökta, om man har tillgång att röka dem.
- Går utmärkt att frysa ner, sen är det bara att ta fram
så många man behöver.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har provat den här korven. Jag använde älgkött, den blev jättegod.