Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsiccie hemmagjorda (italiensk korv)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Där jag bor finns de inte att få tag på, därför bad jag om receptet av en italenska, som gjorde salsiccie hemma, en korvstoppare är ett måste, jag har gjort dem i ett par år nu, alltid uppskattade, då man vet vad de innehåller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blättlägg fjälster i 4-5 timmar. Hacka späcket smått, den får inte malas. Blanda oxfärs och fläskfärs, blanda även ner säcket.
  2. Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor.
  3. Låt blandningen vila 4-5 timmar övertäckt med plastfolie.
  4. Fyll nu fjälsterna med köttblandningen, knyt med krymt bumullsnöre var 10 cm, på två ställen, då kan man klippa isär dem, om man så önskar. Stoppa dem inte för hårt, lite mer en färsk köttkorv.
  5. Goda stekta till risotto, till minestrone får de koka med 20 minuter och till olika italienska maträtter. Goda även rökta, om man har tillgång att röka dem.
  6. Går utmärkt att frysa ner, sen är det bara att ta fram så många man behöver.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunnar5 7 november 2008

    Har provat den här korven. Jag använde älgkött, den blev jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.