Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bigos

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Polens nationalrätt!! Finns lika många recept som på pyttipanna eller paella, men här är ett!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kålet i en gryta & koka, det går bra att blanda surkål & vitkål 50-50, koka isåfall vitkålen i en egen kastrull tills den är halv-mjuk, blanda sedan ihop. Lägg i lagerblad, svartpeppar, vegeta & lite malen svartpeppar. Koka undertiden skogschampinionerna eller stek dom vanliga. Stek korven & fläsket, skär i småbitar. När kålet är färdigt, blanda ihop allt & applicera tomatpurén. Koka & smaka av med vegeta, peppar mm efter egen smak. Går att äta direkt, men blir bättre ju längre den står på spisen!! Kan serveras med bröd eller potatis, funkar även bra utan!!
  2. Lycka till Smacznego!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.